3D-Tulostus

3D-tulostamisessa virtuaalinen 3D-malli tulostetaan ainetta lisäämällä (Additive Manufacturing) fyysiseksi kappaleeksi. 3D-tulostustapoja on monia, mutta Pasatel Oy:ssä tulostaminen tapahtuu vaativiin olosuhteisiin tarkoitetulla FFF (Fused Filament Fabrication) tekniikalla. FFF-tekniikassa muovilankaa syötetään kuuman suuttimen läpi osan valmistuessa kerros kerrokselta.

3D-tulostaminen FFF-tekniikalla soveltuu hyvin teknisiin protoihin, hahmomalleiksi ja jigeiksi, tuoden tuotteen alkukehitykseen paljon joustavuutta. 3D-tulostaminen tuo siis konkreettista apua suunnitteluun ja testaukseen sekä nopeuttaa varsinaisen tuotannon käynnistämistä. Tulostusta voi käyttää myös piensarjojen tuotantoon. FFF-tulostustekniikka on parhaimmillaan suurien kappaleiden valmistuksessa.

Laitteet

Big Rep One FFF-tulostin

  • Saksalaista laatua
  • Tulostusala 1100 mm x 1050 mm x 1000 mm
  • Suuttimen läpimitta 1.0 mm
  • Kerrospaksuus 0.6 mm - 0.8 mm
  • Tulostusnopeus riippuu osan geometriasta ja laatuodotuksista

Prenta Duo XL FFF-tulostin

  • Suomalaista laatua
  • Tulostusala 400 mm x 200 mm x 200 mm
  • Suuttimen läpimitta 0.4 mm
  • Kerrospaksuus 0.25 mm
  • Tulostusnopeus riippuu osan geometriasta ja laatuodotuksista

Materiaalit

Tulostamme tällä hetkellä hyväksi todetulla PLA-materiaalilla. Tulostus on luotettavaa, laatu ja lujuus proto-tuotteisiin riittävää. Värivaihtoehtoja on runsaasti.

Käytännön toteutus

Jokainen tulostusprojekti on erilainen. Sinulla voi olla valmis tai keskeneräinen 3D-malli, rikkinäinen kappale tai ihan vain idea päässäsi. Voimme mallintaa haluamasi asian valmiiksi osaksi tai tuotteeksi ja sen jälkeen tulostaa sen fyysiseksi kappaleeksi. Yksinkertaisten kokoonpanojen ja piensarjojen tekeminen on myös mahdollista.

Toimimme ORGALIME S 2000 toimitusehtojen mukaisesti.

Pystymme antamaan hinta-arvion kun saamme 3D-mallin tai keskustelemme ideastasi. Ota rohkeasti yhteyttä! Se ei maksa mitään.

Yhteystiedot

3D-tulostukseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä Santeri Auraan. Voit myös tutustua Facebook-sivuumme.

Toteutettuja projekteja

Ocke-tuoli

Monimutkaiset futuristiset muodot ovat mahdollisia 3D-tekniikalla. Pasatelin BigRep-tulostin mahdollistaa suurien kappaleiden tulostamisen ja PLA-materiaali kestää kovaa koekäyttöä. Tuoli on BigRep-yrityksen suunnittelema esimerkkikappale.

Pienoiskiväärin kuoret

Kilpa-ammuntaa harrastava asiakas halusi yksilöllisen tukin ja kädensuojuksen aseeseensa. Virtuaalinen 3D-malli tuli asiakkaalta.

Vaihe 1: Mallinnus

Asiakkaan virtuaaliset kappaleet siirrettiin Solidworks-ohjelmistoon. Toinen kappale halkaistiin Pasatelin toimesta. Kappale suunniteltin kahdessa osassa tulostamisen helpottamiseksi.

Vaihe 2: Viipalointi

Solidworks-kappaleet muokattiin ("viipaloitiin") Simplify3D-ohjelmistolla tulostettavaan formaatiin.

Vaihe 3: Tulostus

Kappaleen osat tulostettiin Pasatelin 3D tulostimilla. Big Rep-tulostimen suuri tulostusala mahdollistaa parhaan orientaation kappaleelle.

Vaihe 4: Valmis

Valmis kappale osissa ja koottuna.